Hatha Yoga

Yoga wordt over de hele wereld beoefend door zowel jong en oud en is natuurlijk niet alleen voor lenige mensen. Voor de een is het een manier om tot rust te komen en voor een ander om op een prettige manier soepel en sterk te worden. Er kunnen diverse redenen zijn om aan yoga te gaan doen.
In de hatha yoga die ik geef ligt het accent op het rustig uitvoeren van actieve dynamische yogahoudingen en bewegingen. Yogahoudingen(asana’s), worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. De les wordt afgesloten met een adem- of ontspanningsoefening.

Door yoga te beoefenen word je bewust van je eigen lichaam. De oefeningen geven een rustige en totale ademhaling wat tot innerlijke rust en evenwicht kan leiden. Yoga is een gerichte manier is om balans, ontspanning, kracht, souplesse en vitaliteit in lichaam en geest te bevorderen. Iedereen beleeft dit op zijn of haar manier en dat is uniek. Er is geen competitie in de yoga, het gaat niet om presteren, je komt voor jezelf. Je hoeft niet lenig te zijn om deel te kunnen nemen aan de lessen. Mijn lessen staan open voor alle niveaus, leeftijden en voor mannen en vrouwen.

Yogales volgen? Meld je nu aan per mail of telefonisch: 024-3783191 voor meer informatie.

Je kunt op elk moment instromen mits er plek is in een lesgroep en in overleg eerst een proefles volgen. Een proefles bedraagt €5 ,-. Het lesgeld bedraagt €80,- voor een module van 10 aaneengesloten weken, m.u.v. de schoolvakanties.

Yoga aangepast

Yoga aangepast o.a. op een stoel of kruk is voor iedereen die yoga wil beoefenen en is geschikt voor mensen met fysieke en mentale beperking(en).  De cursus yoga aangepast wordt samen met een enkele adem- en ontspanningsinstructie aangeboden in of na de zomervakantie op een ochtend en of middag. Goed om  te bewegen op een ontspannen manier. Interesse? Je kunt nu je belangstelling al aangeven.

Individuele hatha yoga

Voor extra begeleiding of een op maat gemaakt oefenprogramma kunt u een afspraak maken voor individuele yoga. Bijvoorbeeld bij schouder –nek en rugklachten bieden gerichte yogaoefeningen , eventueel met behulp van hulpstukken van o.a. de strip en de rol uit de critical Alignment yoga van Gert van Leeuwen, manieren om meer ruimte en soepelheid te krijgen waardoor pijn en stijfheid kan verlichten of verdwijnen.